Gündem

Tunceli ve Şırnak’ta 32 mağara ve sığınak yok edildi!

ANKARA (İGFA) – Tunceli ve Şırnak illerinde düzenlenen operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı AliYerlikaya, terör örgütü mensuplarının kırsal alanda eylem hazırlığı için kullandıkları mağara ve sığınakların imha edildiğini belirtti.

Operasyonlar kapsamında, toplamda 32 mağara, sığınak ve barınma alanının yok edildiğini aktaran Bakan Yerlikaya, teröristlerin eylem yapmak amacıyla sakladıkları silah, mühimmat ve patlayıcıların ele geçirildiğini ifade etti. Operasyonlar sırasında ele geçirilen materyaller arasında 9 adet Havan Mühimmatı, 1.493 adet patlayıcıdan oluşan toplamda 239 kilogramlık yük, 2 Anti-tank Mühimmatı, 4 adet EYP (El Yapımı Patlayıcı) ve EYP düzeneği, 30 kilogramlık amonyum nitrat, 31 adet fünye ve RPG-7 ROKETATAR ile çeşitli silahlar ve mühimmatların bulunduğu kaydedildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların kararlılıkla devam ettiğini ve terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar süreceğini vurgularken, Türkiye’nin huzur ve güvenliğinin sağlanması için güvenlik güçlerinin gece gündüz demeden çalıştığını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Saç Ekimi Fiyatları -