Güncel

Piyasanın durumu

ENDEKS NASIL PERFORMANS GÖSTERDİ? BIST 30 Endeksi son işlem gününde %1.95 yükseliş ile 1,952 seviyesinden günü tamamladı. Gün içi en düşük 1,912 seviyesini gören BIST 30 Endeksi, en yüksek 1,957 seviyesini gördü.

HİSSELER ENDEKSİ NASIL ETKİLEDİ? Son işlem gününde endeks genelinde artışların çoğunlukta olduğunu izledik. ASELS (7.29 puan) ve TUPRS (4.69 puan) endekse en çok pozitif katkı sağlayan şirketler konumunda bulunurken, ISCTR (-0.58 puan) ve GARAN (-0.48 puan) endekse negatif katkı sağlayan şirketler oldu.

YABANCI AKTİVİTESİ NASIL? BIST 30 hisselerinde yabancı payı artışlarının çoğunlukta olduğunu görüyoruz. Toplam 30 hissenin 24 tanesinde yabancı payı artışı görüldü. Yabancı payı günlük bazda en fazla artan hisseler %6.06 ile PGSUS ve %5.81 ile KOZAA olurken, en fazla azalan hisselerin ise %3.37 ile GARAN ve %1.68 ile KCHOL olduğu göze çarpıyor.

HACİM NE YÖNDE İLERLİYOR? BIST 30 Endeksi’nde işlem hacminin son bir aylık ortalamasının altında olduğunu görüyoruz. BIST 30 Endeksi’nde 9 hissenin işlem hacmi son 1 aylık ortalamasının üzerine yükselirken, geriye kalan 21 hissenin işlem hacmi son 1 aylık ortalamasına kıyasla ortalama %25 azaldı. Diğer yandan hacmi artış gösteren hisselerin son işlem günündeki ortalama performansı %3.61 seviyesindeyken, hacmi azalış gösteren hisselerin son işlem günündeki ortalama performansı %1.27 seviyesinde gerçekleşti.

HİSSELERİN MOMENTUM TRENDİ NASIL? RSI göstergesini incelediğimizde BIST 30 Endeksi hisselerinin 15 tanesinin yukarı yönlü trend bölgesi olan 50 ile 70 seviyesi aralığında yer aldığını görüyoruz. Hisseler özelinde ise SISE ve SASA hisselerinin RSI göstergesinin aşırı alım bölgesi olan 70 seviyesinin üzerinde olduğunu görüyoruz.

DÜNDEN BUGÜNE ÖNE ÇIKANLAR Akıllı grafikleri incelediğimizde pozitif tarafta FROTO, SASA ve TTKOM dikkat çekiyor. Negatif tarafta ise DOHOL, GARAN ve THYAO ön plana çıkıyor.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu