Güncel
Piyasalarda bugün

Ne Oldu?
- Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 30.019 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 217 kişi olarak açıklandı.
- Türkiye, 40 adet F-16 ve 80’e yakın modernizasyon kiti almak için ABD’ye başvurdu .
- Türkiye’de aşı yaptıranlar, İngiltere’de karantinadan muaf olacak .
- Dışişleri Bakanlığı: İsrail’de bir mahkeme tarafından alınan Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ‘sessizce’ ibadet etme hakkı olduğunu iddia eden kararı şiddetle kınıyoruz.
- ABD’de Demokrat ve Cumhuriyetçiler borçlanma yetkisinin süre sınırını Aralık ayının başına çekme konusunda anlaştı.
- Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, Covid-19 aşılamalarının hızlanması için aşı üreten ülke ve firmalara patent hakkından feragat etme çağrısında bulundu.
- ABD Başkanı Biden, Suriye hakkındaki Ulusal Acil Durum halini bir yıl daha uzattı .
- Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Guoqiang, bankanın gösterge faiz olan LPR’de reformları derinleştirmeyi planladığını ve kademeli olarak mevduat faizinin piyasa tarafından belirlenmesini hedeflediğini söyledi.
- Çin’li gayrimenkul şirketi Fantasia’nın tahvil işlemleri geçici olarak durduruldu .
- Türkçimento Başkanı Yücelik: 2021 Eylül ayı ortalaması 177 dolar olan kömürün uluslararası piyasalarda 300 doları görmesinin sektör genelinde endişeleri artırdığını, enerji fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi durumunda ise üretim yapabilmenin imkansız hale geldiğini söyledi.
- Kanada Merkez Bankası Başkanı: Teşviklerden çıkma planı global finansal sistemi test edecek.
- CIA, Çin’de hükümetin ABD’ye karşı ”giderek daha hasmane” hale gelmesi karşısında bazı değişikliklere gitme kararı aldı .
Ne Olacak?
- Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik Oranı ön planda olacak.
- TCMB Başkanı Kavcıoğlu, 11 Ekim’de Plan Bütçe Komisyonuna sunum yapacak.
- Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı