Spor

Spor Köyü’nde ilk maç

ANKARA (İGFA) – Yeşilin Başkenti sloganıyla çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı nesiller hedefiyle kente yeni spor alanları da kazandırmaya devam ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı; kente kazandırılması planlanan iki Spor Köyü’nden biri olan Etimesgut ilçesi Eryaman Mahallesi Spor Köyü’nde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

65 BİN METREKARELİK 1. ETAPTA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Toplamda 110 bin 577 metrekarelik alana kurulacak olan Eryaman Spor Köyü’nün 65 bin metrekarelik kısmını kapsayan 1. etabında çalışmalar sürüyor. Dev spor parkının 1’inci etabında profesyonel alanda kariyer yapmak isteyen ve antrenman yapacak tesis bulmakta zorlanan Başkentliler gönüllerince spor yapabilecek.

Ayrıca; FIFA Star-1 standartlarında iki adet futbol sahası, profesyonel spor standartlarına uygun 3 bloktan oluşan 1738 metrekarelik spor tesisi binasının yanı sıra 480 kişilik 2’şer adet halk ve 88 kişilik 2’şer adet protokol tribününün yanı sıra 115 araçlık da otopark alanı da yer alacak. Spor tesisi binasında; sosyal alanlar, soyunma odaları, ilk yardım odası, doktor ve gözlemci odası, toplantı ve basın odası bulunacak.

2024 yılının yaz aylarında açılması planlanan Spor Köyü’nün ilk etabının 79 milyon 634 bin 25 TL maliyetle tamamlanması hedeflenirken spor tesisinin 12 amatör spor kulübünün kullanımına tahsis edilmesi planlanıyor.

GENÇ FUTBOLCULAR KIYASIYA BİR MÜCADELE GÖSTERDİ

Eryaman Mahallesi Spor Köyü’nün 1. Etabı Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen gösteri maçına ev sahipliği yaptı.

Ankara’da faaliyetlerini sürdüren ve 15-18 yaş aralığındaki genç futbolcuların oluşturduğu toplam 12 futbol takımı yeni açılan futbol sahasında kıyasıya bir mücadele gösterdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Saç Ekimi Fiyatları -